Breaking news

AZ heeft Vanheusden binnen: 'Ben heel opgelucht, kan niet wachten om te beginnen'

AZ heeft Vanheusden binnen: 'Ben heel opgelucht, kan niet wachten om te beginnen'

25-07-2022 17:10 Laatste update: 17:20

AZ heeft zich officieel versterkt met Zinho Vanheusden. De Alkmaarders huren de 22-jarige Belg voor één seizoen van Internazionale en hebben daarbij een optie tot koop bedongen.

De transfer van Vanheusden naar AZ hing al een tijdje in de lucht, maar vandaag is de centrumverdediger dan officieel gepresenteerd. Met de Belg heeft de club uit de Zaanstreek dan eindelijk zijn gewenste defensieve versterking binnen.

Vanheusden is verheugd over zijn nieuw avontuur bij AZ, laat hij weten op de clubsite. “Ik ben super blij. Het heeft een paar weken geduurd, maar dat ik hier nu sta met mijn familie, dat maakt mij super opgelucht. Ik kan niet wachten totdat ik kan beginnen”, aldus de verdediger, die een weloverwogen keuze heeft gemaakt. “Het contact met Max (Max Huijberts, algemeen directeur bij AZ red.) is enkele maanden geleden begonnen en daar sprak veel vertrouwen van uit. AZ is de juiste ploeg voor mij.

Vanheusden geldt nog altijd als een groot talent in België, maar zijn rijke historie aan blessures gooide tot nog toe roet in het eten. In België hopen ze nog altijd dat zijn potentieel nog tot bloei komt en wordt er zelfs stiekem gehoopt op zijn deelname aan het WK voetbal in Qatar. Tot nu toe kwam hij uit voor Inter, Standard Luik en Genoa.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!