Reactie

Jansen is blij met 'rustige jongen': 'Hopelijk tikt hij het oude niveau snel aan'

Jansen is blij met 'rustige jongen': 'Hopelijk tikt hij het oude niveau snel aan'

22-07-2022 08:20

Donderdagavond maakte AZ-directeur Max Huiberts bekend dat Zinho Vanheusden naar Alkmaar komt, iets wat trainer Pascal Jansen wel kan bekoren. De 22-jarige Belg van Internazionale moet nog worden gekeurd, maar als dat voorspoedig verloopt wordt hij gehuurd met een optie tot koop.

AZ was donderdag met 1-0 te sterk voor Tuzla City in de voorronde van de Conference League en deed dat dus nog zonder Vanheusden. Ook de return in Bosnië moet de verdediger nog aan zich voorbij laten gaan. "Als dat allemaal afgerond is, heeft Zinho nog wel even tijd nodig om helemaal fit te geraken, dus daar moeten we nog even geduldig mee zijn", aldus Jansen, geciteerd door De Telegraaf.

De keuzeheer is blij dat Vanheusden zich bij zijn selectie aansluit. De Belg zal zich moeten richten op een plek in het centrum en zal daarvoor de concurrentie aan moeten gaan met Sam Beukema en Pantelis Hatzidiakos. "Hij is een prettige en rustige jongen, die heel vastberaden werkt aan zijn herstel. Hij is een talentvolle, jonge centrale verdediger met echt veel potentie, van wat ik voor zijn blessure heb gezien. Hopelijk is hij snel AZ'er en fysiek weer in orde om dat niveau weer aan te tikken."

Vanheusden was al vanaf een jonge leeftijd actief in de jeugdopleiding van Inter, waarna hij na een uitleenbeurt werd teruggekocht door Standard Luik. Na hem twee jaar aan het werk te hebben gezien in België kregen de Milanezen spijt van hun beslissing, waardoor hij werd teruggekocht. De verdediger kwam nog tot geen enkele minuut in de hoofdmacht van de Italianen en een uitleenbeurt aan het gedegradeerde Genoa volgde. Nu mag Vanheusden het bij AZ gaan laten zien.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!