Nieuws

Nagelsmann geeft 'getalenteerde' De Ligt extra huiswerk mee voor komend seizoen

Nagelsmann geeft 'getalenteerde' De Ligt extra huiswerk mee voor komend seizoen

20-07-2022 10:32 Laatste update: 10:46

Julian Nagelsmann is in de wolken met de komst van Matthijs de Ligt. De oefenmeester van Bayern München treft de Nederlandse verdediger woensdag voor het eerst op het trainingsveld in de Verenigde Staten, waar Der Rekordmeister een trainingskamp belegd. Naast het verdedigende aspect heeft Nagelsmann nog wat opvallend huiswerk voor De Ligt.  

'Ik ben allereerst heel blij met zijn komst', maakt Nagelsmann duidelijk. In de ogen van de Duitser is De Ligt een van de meest getalenteerde centrale verdedigers ter wereld. 'Het is een mooie transfer, een mooi teken voor zowel ons als de Bundesliga.'

'Hij is verslaafd aan verdedigen, hij wil koste wat kost doelpunten voorkomen’, vervolgt Nagelsmann. ‘Hij weet hoe je hoger op het veld moet verdedigen, op het middenveld bijvoorbeeld. Daarmee past hij perfect bij ons. Zijn timing in de duels is uitstekend', oogst De Ligt het nodige lof van zijn nieuwe oefenmeester.

Dat De Ligt een kei is in verdedigen is bekend, maar Nagelsmann verwacht toch nog iets anders van hem. Het maken van doelpunten zal ook een opdracht worden voor de geboren Leidorper. 'We raken veertig doelpunten kwijt door het vertrek van Lewy (Robert Lewandowski, red.). Dat moeten we op de een of andere manier compenseren. Ik hoop dat hij zeven of acht doelpunten maakt, want hij is iemand die kan scoren', zegt hij.

Dat De Ligt kan scoren, heeft hij al vaker laten zien. Met name bij standaardsituaties is de verdediger iemand waar steevast op gelet moet worden. De kopgoal die hij met Ajax in de Champions League maakte tegen zijn voormalige club Juventus staat bijvoorbeeld nog in het geheugen van de Nederlandse voetballiefhebber gegrift. In totaal maakte ex-Ajacied 25 goals in clubverband en bij Oranje.