Nieuws

Transfervrije Eiting traint mee met Jong Ajax: 'Het is een moeilijke keuze'

Transfervrije Eiting traint mee met Jong Ajax: 'Het is een moeilijke keuze'

18-07-2022 17:13

De transfervrije Carel Eiting traint mee met Jong Ajax om zijn conditie op peil te houden. De middenvelder is op zoek naar een nieuwe club en hoopt op korte termijn zijn definitieve keuze te maken.

De Toekomst is geen onbekend terrein voor Eiting, de 24-jarige middenvelder doorliep namelijk de gehele jeugdopleiding van Ajax. Hij haalde het eerste elftal, maar wist nooit door te breken in Amsterdam. Via KRC Genk en Huddersfield is hij weer terug op het oude nest. "Van de kleedkamerdeur tot mijn autodeur, dat is nooit één minuut lopen, dat is altijd wel tien minuutjes", lacht hij in gesprek met Ajax TV. "Ik heb hier veertien jaar rondgelopen, dus het is ook wel leuk."

Eiting is blij dat hij weer kan samenwerken met trainer John Heitinga. "Ik ken hem al heel lang. Het was een kort lijntje en hij vond het ook prettig dat ik mee wilde trainen. Voor mij is het ook perfect", reageert de voormalig middenvelder van Ajax. Eiting deed veel ervaring op in Engeland. "Dat waren leuke periodes, heel anders dan bij Ajax. De nadruk lag in Engeland veel op loopwerk. Eén derde van de training was met bal, de rest zonder. Dat was heel goed om mee te maken. Al vind ik alles met de bal wel leuker."

De voormalig jeugdinternational van Oranje hoopt snel een nieuwe werkgever te vinden. "Op sportief gebied probeer ik een zo goed mogelijke stap te zetten in mijn carrière. Het is een moeilijke keuze. Een aantal dingen zijn nu belangrijk en er zijn verschillende opties", besluit hij.