Nieuws

Ferro wil met Vitesse terugkeren op oude niveau: 'Nederlands voetbal past bij mij'

Ferro wil met Vitesse terugkeren op oude niveau: 'Nederlands voetbal past bij mij'

16-07-2022 09:55 Laatste update: 09:56

Vitesse stuntte onlangs door Ferro binnen te halen van Benfica. De Portugees is de derde defensieve versterking in Arnhem en hoopt terug te keren op zijn oude niveau, toen Real Madrid geïnteresseerd was in de mandekker. 

In gesprek met De Gelderlander vertelt de Portugees over zijn ambities met de club. "Ik heb bij het maken van mijn keuze goed gekeken naar de manier van spelen", zegt Ferro. "Ik denk dat het voetbal in Nederland bij mij past. Clubs willen van achteruit opbouwen. Dat sluit aan bij de manier waarop ik over voetbal denk."

Ferro begint aan zijn derde huurperiode, na uitstapjes naar Valencia CF en Hajduk Split. "Bij Valencia heb ik niet veel gespeeld, maar bij Hajduk afgelopen seizoen wel. We hebben ook de beker gewonnen. Al met al was het een goede ervaring. Nu heb ik bewust voor een betere, sterkere competitie gekozen."

In 2019 was onder meer Real Madrid geïnteresseerd in de verdediger en werd hij opgeroepen voor het nationale elftal van Portugal als vervanger van Pepe. "Ik wil het niveau dat ik toen had graag opnieuw bereiken. Daar ga ik dit seizoen in elk geval hard mijn best voor doen", zegt Ferro. 

Naast Vitesse was ook Sampdoria gecharmeerd van de Portugees, maar de Arnhemmers trokken aan het langste eind. "Ik ben ervan overtuigd geraakt dat ik bij Vitesse pas. Het gesprek dat ik heb gevoerd met de coach heeft daar een belangrijke rol in gespeeld. Ik heb er veel vertrouwen in dat ik hier goed zal worden geholpen in mijn ontwikkeling", besluit Ferro.