Transfernieuws

'Lewandowski-soap 'ist vorbei'': BILD meldt details van miljoenentransfer

'Lewandowski-soap 'ist vorbei'': BILD meldt details van miljoenentransfer

16-07-2022 08:33

Robert Lewandowski maakt volgens goed geïnformeerde bronnen de overstap naar FC Barcelona en daar houdt Bayern München een aardig zakcentje aan over. Het doorgaans betrouwbare BILD meldt de details van de transfer. 

Het Duitse medium schrijft dat Bayern 45 miljoen euro plus vijf miljoen bonussen ontvangt voor de Poolse goaltjesdief. Daarmee wordt Lewandowski de op één na duurste 32 plusser in de voetbalgeschiedenis: alleen Cristiano Ronaldo bracht meer geld op toen hij naar Juventus vertrok voor 117 miljoen euro. Lewandowski tekent een vierjarig contract in Catalonië en is dus 37 tegen de tijd dat zijn verbintenis verloopt. 

Barcelona was maandenlang in onderhandeling met Bayern over de transfer van de Pool. De spits wilde zelf graag vertrekken, maar Bayern besloot het hard te spelen en wees de speler op zijn contract dat tot 2023 doorliep. Uiteindelijk erkende Bayern zijn meerdere en kon Der Rekordmeister geen nee zeggen tegen het miljoenenbedrag dat Barça bood. Aanvankelijk deden de Catalanen een bod van 40 miljoen euro met tien miljoen aan bonussen, maar Bayern wilde een garantie op 45 miljoen. 

De overstap van Lewandowski kan grote gevolgen hebben voor twee Nederlanders bij Barcelona. Frenkie de Jong ontvangt een exorbitant salaris en de club zal nu nog harder zijn best doen om de middenvelder naar de uitgang te leiden. Ook voor Memphis Depay kan de overstap van Lewa voor complicaties zorgen: de spits was al op weg naar de uitgang en zal nu nog minder nodig zijn voor de Blaugranas