Transfernieuws

Memphis-exit nabij na interne aanwijzingen bij Barça: 'Is een teken aan de wand'

Memphis-exit nabij na interne aanwijzingen bij Barça: 'Is een teken aan de wand'

14-07-2022 14:36

Het lijkt erop dat Memphis Depay zijn heil ergens anders dan bij FC Barcelona moet gaan zoeken. Op dit moment wijst alles erop dat de Oranje-international moet vertrekken bij de Catalanen, aldus de mannen van #DoneDeal de podcast van VoetbalPrimeur.

"Het eerste wat ik meteen dacht is: wat betekent dit voor Memphis Depay?", aldus hoofdredacteur Dennie van Laar. "Ousmane Dembélé gaat nu verlengen, Ansu Fati is eindelijk fit en Pierre-Emerick Aubameyang heeft een topjaar gehad. Die heeft zijn carrière nieuw leven ingeblazen. Dan heb je nog Ferran Torres, die sowieso gaat spelen omdat hij werd binnengehaald als grote aankoop en in mindere mate heb je nog Martin Braithwaite en Abdé. Daar komt nu Raphinha bij."

De hevige concurrentie maakt dat ze bij #DoneDeal maar een ding denken. "Wat gaat er dan met Memphis gebeuren? Die is op weg naar de uitgang", aldus Van Laar.

Redacteur Lars Teunissen is het roerend eens met Van Laar. "De Spaanse media meldde al dat de marketing-afdeling van Barcelona gevraagd is om Memphis niet te groot mee te nemen in de campagne richting volgend seizoen. Dat is een teken aan de wand. Ik verwacht dat het een exit voor Memphis betekent", aldus Teunissen. "Heel pijnlijk dat via clubwatcher Gerard Romero naar buiten sijpelt dat dat Memphis geschrapt moet worden van de promotiecampagne. Pijnlijk, dat zegt alles", voegt Van Laar daaraan toe.

Memphis was mede door blessureleed niet altijd een basisspeler bij Barcelona. Toch scoorde de aanvaller dertien keer en gaf hij twee assists, weet ook Teunissen. "Het is een beetje cru. Hij is gewoon topscorer geworden en had te maken met blessures."

Het is onbekend of er al clubs concreet zijn voor Memphis. "Hij wordt genoemd bij Marseille. Die link met Olympique Lyon ligt wel gevoelig", aldus Teunissen. "Ik zou hem graag in de Premier League willen zien." Van Laar sluit zich daarbij aan. "Hij heeft zich echt duidelijk ontwikkeld. Ik dacht eigenlijk meteen aan Arsenal. Hij zou een fantastisch duo kunnen vormen met Gabriel Jesus."