Transfernieuws

'Feyenoord richt zich op Sparta Praag-linksback voor Malacia-erfenis'

'Feyenoord richt zich op Sparta Praag-linksback voor Malacia-erfenis'

12-07-2022 10:57 Laatste update: 11:12
2

Feyenoord is in de markt om Dávid Hancko aan te trekken, meldt het doorgaans goed ingevoerde 1908 en verschillende media in Tsjechië. De verdediger kan zowel als linksback als centrale verdediger uit de voeten.

Momenteel speelt Hancko in Tsjechië voor topclub Sparta Praag. De Slowaaks international verhuisde in 2019 nog naar Serie A-club Fiorentina, maar wist daar niet door te breken. In 2021 kocht Sparta hem voor een bedrag van 2,5 miljoen euro, nadat de Tsjechen hem een seizoen eerder al een jaar hadden gehuurd. Met zijn spel heeft hij zich in de kijker gespeeld van Feyenoord. 'De clubs hebben nog geen overeenstemming bereikt, maar de interesse van de club uit Rotterdam is enorm', zo klinkt het uit Tsjechië.

Met het vertrek van Tyrell Malacia is de spoeling op de linksbackpositie dun geworden. De eerste contacten zijn al gelegd, met het medium. Hancko ziet naar verluidt een overstap naar De Kuip 'heel erg zitten'. Hancko speelde tot dusver 19 interlands voor Slowakije. Zijn huidige transferwaarde wordt getaxeerd op een bedrag van 4,5 miljoen euro, waardoor Feyenoord diep in de buidel zal moeten tasten. Zijn contract loopt in Praag tot medio 2024.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!