Nieuws

Wijnaldum belandt op de bank in Parijs: 'Natuurlijk maak ik mij zorgen'

Wijnaldum belandt op de bank in Parijs: 'Natuurlijk maak ik mij zorgen'

04-10-2021 19:06

Georginio Wijnaldum is gezakt in de pikorde bij Paris Saint-Germain, iets wat bondscoach Louis van Gaal niet onopgemerkt is gebleven. Zijn vice-aanvoerder is er tegen Letland wegens een schorsing niet bij, maar Van Gaal baart zich zorgen over de speeltijd van Gini in Parijs. 

Bij het Nederlands elftal is Wijnaldum de laatste jaren steevast basisspeler, maar Van Gaal eist dat basisklanten ook bij hun club in actie moeten komen. "Natuurlijk maak ik mij daar zorgen om", is de bondscoach eerlijk op de persconferentie in Zeist. "Maar de alarmbellen gaan nog niet af. Ik heb veel vertrouwen in bepaalde spelers", voegt hij eraan toe.

Daarmee doelt hij op onder meer Wijnaldum, al lijkt Mauricio Pochettino het vertrouwen in hem ietwat kwijt te raken. De laatste twee competitiewedstrijden mocht de Nederlander veertien en negen minuten meespelen. Van de acht Ligue 1-duels maakte Wijnaldum er slechts twee vol. In totaal staat de teller op elf optredens voor de Parijzenaren, maar daarin wist Wijnaldum nog niet te scoren of een assist te geven.