Transfernieuws

Cambuur heeft Portugese doelman van Everton binnen: 'Is this shirt okay, João?'

Cambuur heeft Portugese doelman van Everton binnen: 'Is this shirt okay, João?'

08-07-2022 18:06 Laatste update: 20:09

SC Cambuur heeft de komst van doelman João Virginia bekendgemaakt. De Portugese doelman wordt één seizoen gehuurd van Everton FC en moet de vertrokken Sonny Stevens doen vergeten. 

De 22-jarige Portugees maakte deze week al bekend graag naar de Eredivisie-club te gaan. Stevens kwam er met Cambuur niet uit in de onderhandelingen over een contractverlenging. Virginia beschikt over een indrukwekkend cv: de sluitpost verdedigde het doel al bij Arsenal, Sporting Portugal, Reading en Benfica. Vier jaar geleden was de doelman basisspeler bij het nationale O19-elftal van Portugal dat het EK binnensleepte. 

Voor Virginia is het de eerste club waar hij als eerste keus onder de lat zal staan, maar de Portugees pikte al een aantal heerlijke affiches mee als stand-in. Zo speelde de doelman onder meer met Sporting Portugal tegen Ajax in de Champions League. Robbin Ruiter moet de tweede doelman worden in Leeuwarden. De doelman traint momenteel mee met de club. Virginia werd ludiek geïntroduceerd met een filmpje van de media-afdeling. "Is this shirt okay, João?", valt te horen nadat de doelman een rood shirt afwijst, verwijzend naar de rivaliteit tussen Everton en Liverpool FC. Cambuur versterkte zich deze transferperiode al met Silvester van der Water en Remco Balk. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!