Transfernieuws

'United mengt zich in strijd om De Ligt: verdediger wacht Bayern-gesprekken af'

'United mengt zich in strijd om De Ligt: verdediger wacht Bayern-gesprekken af'

08-07-2022 07:16 Laatste update: 08:11

Na Chelsea en Bayern München lijkt nu ook Manchester United concreet te worden voor Matthijs de Ligt. De verdediger van Juventus lijkt hard op weg naar Duitsland en is ondanks de United-interesse dan ook van plan eerst de gesprekken met Bayern af te wachten.

Het Duitse BILD meldt dat De Ligt zijn jawoord al heeft gegeven aan der Rekordmeister. De Duitse grootmacht zou een openingsbod van zestig miljoen euro neerleggen bij Juventus. Het United van Erik ten Hag wil daar een stokje voor steken. De clubleiding van The Mancunians hebben contact gezocht met kamp-De Ligt.

Vooralsnog is dat tevergeefs. De Ligt wil eerst kijken hoe de gesprekken met Bayern verlopen. Ondertussen wil Juventus zo’n tachtig miljoen euro voor de Oranje-international. Bayern hoopt de oud-Ajacied voor minder vast te leggen. Een ruildeal met Benjamin Pavard behoort ook nog tot de mogelijkheden.

Terwijl het de eerste weken angstaanjagend stil bleef rondom United, heeft de Engelse grootmacht de smaak nu te pakken. Tyrell Malacia werd deze week officieel gepresenteerd, terwijl ook Christian Eriksen zo goed als binnen is. Daarnaast heeft United een bod van vijftig miljoen euro uitgebracht op Ajacied Lisandro Martínez.

De Ligt leek lang op weg naar Chelsea, toen vorige week bleek dat ook Bayern geïnteresseerd is in de verdediger. De Duitsers lieten er geen gras over groeien en overtuigde De Ligt al snel van hun plan.