Transfernieuws

'Promovendus Volendam en trainer Jonk richten pijlen op transfervrije Eiting'

'Promovendus Volendam en trainer Jonk richten pijlen op transfervrije Eiting'

06-07-2022 17:35

FC Volendam heeft zijn pijlen gericht op Carel Eiting, dat meldt VoetbalPrimeur. De promovendus onderzoekt op dit moment de mogelijkheden, maar van een akkoord is nog geen sprake.

De naam van Eiting klinkt al een tijdje in de Volendamse wandelgangen, maar nu wil de club definitief werk maken van de voormalig Ajacied. Het 'Andere Oranje' zou de middenvelder naar verluidt een contract voor twee seizoenen hebben aangeboden, zo schrijft VoetbalPrimeur. Aangezien Eiting transfervrij is op dit moment, hoeft Volendam geen transferbedrag te betalen. De promovendus is niet de enige gegadigde in de strijd om de handtekening van de 24-jarige middenvelder. Zo wordt hij onder meer in de Italiaanse media gelinkt aan een overstap naar SPAL.

Eiting doorliep de jeugdopleiding van Ajax, maar wist nooit definitief door te breken in Amsterdam. Daarom besloot de voormalig jeugdinternational van Oranje in de zomer van 2021 te verkassen naar het KRC Genk van John van den Brom. Deze overstap pakte niet zo uit als gehoopt, waardoor Eiting afgelopen winter terugkeerde naar Huddersfield Town, waar hij gedurende het seizoen 2020/2021 ook al op huurbasis onder contract stond. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!