Nieuws

Nagelsmann slaat Bayern-deur dicht: zo staat Tuchel tegenover een langer verblijf

Nagelsmann slaat Bayern-deur dicht: zo staat Tuchel tegenover een langer verblijf

19 april - 12:19

Mocht Bayern München ineens toch zwichten voor een langer verblijf van Thomas Tuchel, dan kunnen ze daar naar fluiten. De Duitse manager zou bij een aanbod niet van plan zijn om het aanblijven van zijn positie te heroverwegen.

Na tegenvallende resultaten kwamen Bayern en Tuchel tot een gezamenlijke conclusie over hun samenwerking. Aan het eind van seizoen nemen de twee partijen afscheid van elkaar. Het maakt dat Der Rekordmeister zijn zoektocht heeft ingezet naar een nieuwe gegadigde, maar sinds vandaag kan het in ieder geval één naam wegstrepen. Julian Nagelsmann gaat zijn contract verlengen als bondscoach van Duitsland.

Ook Tuchel zou - als het überhaupt een optie zou zijn - niet langer aan willen blijven in München. "Ik heb een overeenstemming gesloten met de club om in juni afscheid te nemen. Dat is zo naar buiten gecommuniceerd en zo blijft het", aldus het stellige antwoord van de voormalig trainer van onder meer Borussia Dortmund, Paris Saint-Germain en Chelsea, geciteerd door Fabrizio Romano.

Wat leek uit te draaien op een regelrecht rampseizoen voor Bayern, zou toch wel eens met een mooie triomf kunnen eindigen. De club uit Beieren schakelde Arsenal uit in de Champions League en plaatste zich voor de halve finales van het toernooi. Daarin wacht het Real Madrid van Carlo Ancelotti.