Nieuws

Bizar: Tigres-doelman Guzmán elf duels geschorst na incident met laserpen

Bizar: Tigres-doelman Guzmán elf duels geschorst na incident met laserpen

19 april - 11:50

Een zeer bijzondere schorsing in Mexico. Keeper Nahuel Guzmán van UANL Tigres moet elf wedstrijden vanaf de tribune toekijken nadat hij zich misdroeg in een skybox. Wat voerde de Argentijn uit tijdens een strafschoppenserie? VoetbalNieuws.nl legt het je uit.

Het is niet de eerste keer dat Guzmán de aandacht trekt met onconventioneel gedrag. Eerder dit seizoen werd hij al bekend door zijn theatraliteit tijdens een strafschopmoment. In de wedstrijd tegen Vancouver Whitecaps FC deed de Argentijn net of hij zich verslikte en toverde vervolgens een slinger uit zijn mond. Het bizarre moment van Guzmán leverde wel wat op, want Ranko Veselinovic miste de strafschop. Niet veel later schoot Tigres wel raak en zo bekerde de Mexicanen verder.

Waarom is Guzmán geschorst?

Dit keer ging Guzmán iets verder. Tijdens het duel tussen Tigres en CF Monterrey, dat eindigde in een 3-3 gelijkspel, raakte de 37-jarige doelman geblesseerd en het restant van de wedstrijd keek hij toe vanuit een skybox. Door het gelijkspel moest de wedstrijd beslist worden via een penaltyserie en daar werden de streken van de Argentijn weer zichtbaar. Ditmaal werd Guzmán betrapt op het richten van een laserpen. Dit incident, uniek in de geschiedenis van het Mexicaanse voetbal, leidde tot zijn verwijdering uit het stadion.

De tuchtcommissie van de Liga MX besloot ook nog in te grijpen en schorste de keeper voor elf wedstrijden. Naast de schorsing moet Guzmán ook gemeenschapswerk verrichten. Hij is hoogstwaarschijnlijk niet de enige die bestraft gaat worden. Monterrey keeper Esteban Andrada was woedend na de actie van zijn positiegenoot en uitte dat op social media. Dat bericht bevatte naast een hoop scheldwoorden ook homofobe teksten. Over dat incident moet de tuchtcommissie zich nog buigen.