Breaking news

Nagelsmann laat Bayern links liggen: bondscoach verlengt bij Duitsland

Nagelsmann laat Bayern links liggen: bondscoach verlengt bij Duitsland

19 april - 11:00 Laatste update: 11:00

Julian Nagelsmann heeft tot 2026 verlengt als bondscoach van Duitsland. Eerder voerden beide partijen al gesprekken, maar de 36-jarige zal twee jaar bijtekenen. Daarmee laat Nagelsmann Bayern München links liggen.

Eerder bleek al dat Nagelsmann en de Duitse voetbalbond in overleg waren met elkaar voor een contractverlenging. Zijn contract loopt tot medio 2024 en zou na het komende EK aflopen. Duitsland wilde graag verder met de bondscoah, maar ook Bayern München toonde interesse. Na zijn ontslag bij Die Rekordmeister in maart 2023 trok Nagelsmann richting Die Mannschaft.

Kort nadat de Duitse media melding maakten van een mogelijke verlenging kwam het nieuws officieel naar buiten. "Dit is een beslissing van het hart. Het is een grote eer om het nationale team te mogen coachen en met de beste spelers van het land te mogen samenwerken", aldus Nagelsmann op de website van de DFB.. "Met succesvolle, gepassioneerde wedstrijden hebben we de kans een heel land te inspireren. De twee overwinningen tegen Frankrijk en Nederland in maart hebben mij enorm geraakt. Wij willen samen een succesvol EK thuis spelen. Dan kijk ik enorm uit naar de uitdaging van een WK samen met mijn technische staf."

Daarmee verliest Bayern München wederom een kandidaat voor het trainersschap. Eerder liet ook Xabi Alonso de club al links liggen en gaf hij te willen blijven bij Bayer Leverkusen. Huidige trainer Thomas Tuchel vertrekt komende zomer en dus zal het zoeken blijven voor Die Rekordmeister