Nieuws

Deze spelers uit de Eredivisie staan in de nieuwe lijst van de Golden Boy Awards

Deze spelers uit de Eredivisie staan in de nieuwe lijst van de Golden Boy Awards

13 april - 15:41

Er schitteren enkele talenten uit de Eredivisie in de top-honderd van de Golden Boy Awards, de prijs die jaarlijks wordt uitgereikt door het Italiaanse Tuttosport. Voor welke spelers die allemaal geldt na de update van de sportkrant, neemt VoetbalNieuws met je door!

Ondanks een teleurstellend seizoen heeft Ajax toch reden tot juichen: drie van haar spelers, waaronder Carlos Forbs, zijn opgenomen in de prestigieuze lijst van de honderd grootste voetbaltalenten in Europa. Forbs, die dit seizoen worstelt om een basisplaats te veroveren en recentelijk naar Jong Ajax werd verplaatst, is genoteerd op de 93e plaats met een score van 59,4.

Naast Forbs zijn ook Jorrel Hato en Kristian Hlynsson van Ajax erkend als top talenten. Hlynsson staat op de 38e plaats, terwijl Hato de top tien binnenstormt op de negende plaats. Deze noteringen zijn des te opmerkelijker gezien het sportieve dieptepunt waar Ajax zich in bevindt. Ook buiten Ajax is Nederlands talent goed vertegenwoordigd met Yankuba Minteh van Feyenoord die de 21e plaats bezet. Verder zijn Oliver Braude van sc Heerenveen en Ruben van Bommel van AZ te vinden op respectievelijk plaats 88 en 90. Ezechiel Banzuzi, voormalig NAC-speler en momenteel bij OH Leuven, sluit de lijst af op nummer honderd.

De top van de lijst wordt gedomineerd door Lamine Yamal van FC Barcelona, die de eerste plaats inneemt. Verder zien we in de top-vijf Joao Neves (Benfica), Alejandro Garnacho (Manchester United), Waaren Zaïre=Emery (PSG) en Leny Yoro (Lille) terug. De samenstelling van deze lijst, die loopt van 3 oktober 2023 tot 27 maart 2024 en maandelijks wordt bijgewerkt, is gebaseerd op sportprestaties, speeltijd en de kracht van de club, met een extra bonusfactor die nog niet nader is gespecificeerd. De hele lijst is hier te checken.