Nieuws

Dit is het speelschema voor de kwartfinales van de Conference League

Dit is het speelschema voor de kwartfinales van de Conference League

19 april - 08:45 Laatste update: 08:45
Author profile picture

Yustin Katoen

Net als de twee andere Europese toernooien nadert ook de Conference League zijn einde. In de kwartfinales gebeurde een hoop en waren meedere penaltyseries nodig om een winnaar aan te wijzen. Welke teams maken nog kans en hoe ziet het speelschema eruit? VoetbalNieuws.nl presenteert je het speelschema!

Aston Villa geldt als een van de favorieten in de Conference League. The Villains schakelde Ajax met gemak uit en denderde zo door naar een tweeluik in de kwartfinales tegen OSC Lille. De Fransen bleken een betere matchup en na 120 minuten was er nog geen winnaar. Toch kon Emiliano Martínez zichzelf weer bewijzen en hij pakte twee strafschoppen. In Turkije ging het juist voor één van de favorieten mis. Fenerbahçe kon in reguliere speeltijd niet winnen van Olympiacos en de Grieken namen de ballen van elf meter ook beter. Onder andere Dusan Tadic en Leonardo Bonucci misten aan de kant van Sarı Kanaryalar.

Speelschema kwartfinales Conference League

Donderdag 2 mei:

Aston Villa - Olympiacos

Fiorentina - Club Brugge

Donderdag 9 mei:

Olympiacos - Aston Villa

Club Brugge - Fiorentina

Finale Conference League

De gloednieuw gebouwde AEK Arena in Athene zal het toneel zijn van de finale van de Conference League. Op woensdag 29 mei zal er in de hoofdstad van Griekenland bepaald worden wie de winnaar wordt van de Conference League 2024. In september 2022 werd de nieuwe thuishaven van AEK Athene geopend. Het is pas de derde keer dat de Conference League finale gehouden werd en Fiorentina kan voor de tweede maal op rij de finale halen. Tijdens de vorige editie was West Ham United te sterk, maar de kans bestaat nog altijd dat wederom een Italiaans - Engelse finale op het menu staat. In elke editie haalde een club uit Italië de finale.