Nieuws

Waarom Feyenoord de Schotse titelstrijd mogelijk extra goed in de gaten houdt

Waarom Feyenoord de Schotse titelstrijd mogelijk extra goed in de gaten houdt

10 april - 17:03 Laatste update: 17:07

De strijd om de Schotse landstitel is in volle gang en gaat zoals gewoonlijk tussen Celtic en Rangers FC. Feyenoord volgt deze ontwikkelingen mogelijk op de voet en dat heeft alles te maken met een sinds de zomer in het blauw spelende oud-Feyenoorder: Danilo.

Transfersom met bonussen

Afgelopen zomer nam Feyenoord in ruil voor een miljoenenbedrag afscheid van Danilo. Volgens vrijwel alle toonaangevende media sloten de Rotterdammers een deal van in totaal zes miljoen euro, bestaande uit een vast bedrag en bonussen. Die bonussen maken het verhaal nu heel interessant. 

Zoals we uit het verleden weten, is Feyenoord er niet vies van om prestatiegerichte bonussen op te nemen in deals van vertrekkende spelers. Zo zou de Stadionclub afgelopen jaar een bedrag hebben ontvangen wanneer Luis Sinisterra zich met Leeds United had gehandhaafd in de Premier League, maar dat gebeurde niet. Een soortgelijke constructie was er ook bij Marcos Senesi. De Argentijn lukte het wel om zich met AFC Bournemouth te handhaven en dus rinkelde de kassa in Rotterdam. 

Directeur Dennis te Kloese heeft dit keer niet losgelaten of er ook prestatiegerichte bonussen aan Danilo zijn verbonden, maar het zou geen gekke gedachte zijn om te denken dat dit nu weer zo is. Mocht Rangers zich bijvoorbeeld plaatsen voor de Champions League, dan brengt dat de nodige inkomsten met zich mee voor de club en daar zou Feyenoord dan weer op hebben kunnen ingespeeld bij het sluiten van de deal.

Wanneer plaatst Rangers zich voor de Champions League?

Bij de ticketverdeling voor de Champions League van komend seizoen zijn ook plaatsen voor Schotse clubs ingeruimd. De landskampioen plaatst zich direct, terwijl de nummer twee plaatsing via kwalificatie mag proberen af te dwingen. Afgelopen zomer ging het nog mis voor Rangers. PSV kwalificeerde zich uiteindelijk ten koste van de Schotten.