Feyenoord verliest eerste oefenduel van de voorbereiding met 0-7 van Kopenhagen

02-07-2022 16:22 Laatste update: 16:23
1

Feyenoord is in de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding keihard onderuit gegaan. De Rotterdammers verloren kansloos met 0-7 van FC Kopenhagen.

Trainer Arne Slot koos voor twee verschillende elftallen per helft. Onder meer Justin Bijlow, Jens Toornstra, Mats Wieffer en Danilo stonden in de basis bij de Rotterdammers, die erg slecht begonnen aan het duel. Al na vijf minuten bracht Victor Kristiansen de bezoekers op een 0-1 voorsprong. De ploeg van Slot had weinig in te brengen tegen de Denen, die via Davit Khocholava, Hákon Haraldsson, oud-Feyenoorder Kevin Diks en Roony Bardghji nog voor rust op 0-5 voorsprong kwamen.

Na de thee koos Slot voor elf nieuwe namen. Onder meer Cole Bassett, Marouan Azarkan en nieuweling Mohamed Taabouni kwamen in het veld voor Feyenoord. De lijn van de eerste helft leek te worden doorgezet nadat William Bøving en Isak Bergmann Johannesson binnen een kwartier de 6-0 en 7-0 aantekenden. In het laatste half uur gebeurde er echter weinig spectaculairs en werd er ook niet meer gescoord.