Nieuws

Kieft richt zich tot Xavi Simons: dit heeft de analist te zeggen over de Oranje-international

Kieft richt zich tot Xavi Simons: dit heeft de analist te zeggen over de Oranje-international

25 maart - 07:21

Wim Kieft heeft zich maandagavond kritisch uitgelaten over het spel van Xavi Simons in het Nederlands Elftal. De analist richtte zich tot de aanvaller van Oranje en meent dat hij zijn krediet inmiddels heeft verspeeld. VoetbalNieuws neemt de uitspraken van Kieft met je door!

Volgens Kieft kan er tijdens de oefeninterland tegen Duitsland onmogelijk een basisplek zijn voor Simons, zo vat hij samen in zijn column bij De Telegraaf. 'Het is nauwelijks voorstelbaar dat Xavi Simons dan een plekje heeft in de basisformatie. Hij grossierde in balverlies en speelde als een junior tegen de Schotten. Niet voor het eerst in Oranje. Hij geeft niet thuis', begint Kieft. De analist meent dat Simons volwassener moet worden. 'Inmiddels is hij geen zestien jaar meer, maar 21 jaar en dan mag je meer van iemand verwachten die veel kansen krijgt van Koeman in de basis en wekelijks in de top van de Bundesliga acteert.'

'In zo’n geval kan je niet acht van de tien ballen inleveren. Ook de simpele', gaat Kieft verder. 'Over het algemeen wil hij het echter te moeilijk doen, maar niet iedere pass hoeft beslissend te zijn.' De oud-voetballer meent dat de ervaren internationals als Virgil van Dijk, Georginio Wijnaldum of Memphis Depay 'iemand als Simons tot de orde moet roepen en vertellen dat hij niet op schoolreisje is', aldus Kieft. 'Dat hij even normaal moet doen en dat het geduld op is na twee waarschuwingen en hij beseft dat hij het een derde keer niet nogmaals in zijn hoofd moet halen zulke kinderlijke fouten te maken. Simons wil de bal ook altijd maar in de voeten hebben, hij heeft nauwelijks diepgang.' Toch neemt Kieft het ook nog op voor Simons, die ook ziet dat hij geen rechtsbuiten is.

Tijdens de overwinning op Schotland (4-0) leed Simons zestien keer balbezit en zag hij 28 van zijn 37 passes aankomen. In Oranje staat de teller van de aanvaller na elf interlands nog altijd op nul doelpunten en assists. Dit terwijl hij bij RB Leipzig dit seizoen in 36 wedstrijden al goed is voor dertien assists en negen doelpunten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!