Nieuws

Nagelsmann hakt knoop door: dit is waarom Neuer eerste doelman van Duitsland is

Nagelsmann hakt knoop door: dit is waarom Neuer eerste doelman van Duitsland is

22 maart - 18:03

Julian Nagelsmann heeft zijn eerste doelman voor Duitsland aangewezen. De bondscoach stond voor een lastige beslissing en wist deze uiteindelijk te maken. Zo is Manuel Neuer zijn eerste keuze onder de lat op het EK 2024. VoetbalNieuws neemt de beslissing van Nagelsmann met je door!

Tijdens de persconferentie voorafgaande van de oefeninterland tegen Frankrijk sprak Nagelsmann zich uit over zijn beslissing om Neuer boven Marc-André ter Stegen te verkiezen. "Ik heb hem laten weten dat ik extreem blij ben dat we nog een keeper van wereldklasse achter de hand hebben. Er kan altijd iets gebeuren", doelend op de reserverol van de doelman op het EK in eigen land.

Tegen Frankrijk is Neuer er door een spierblessure overigens niet bij. Iets dat de keuze van Nagelsmann niet deed veranderen. Neuer kampte dit seizoen ook al met een breuk in zijn onderbeen en moest daardoor de beginfase van het huidige seizoen aan zich voorbij laten gaan. Hierdoor staat zijn teller op negen cleansheets in 24 wedstrijden voor Bayern München.

Al 117 keer stond Neuer onder de lat van Duitsland en kroonde zich in 2014 tot wereldkampioen. De 37-jarige staat voor zijn vierde EK en kwam al in 2012, 2016 en 2021 in actie voor Duitsland.