Opstellingen

Vermoedelijke opstelling: Oranje met 'drie echte middenvelders' tegen Schotland

Vermoedelijke opstelling: Oranje met 'drie echte middenvelders' tegen Schotland

22 maart - 11:50

Het Nederlands elftal neemt het vrijdagavond in een oefenwedstrijd op tegen Schotland. Bondscoach Ronald Koeman kan gaan experimenteren, maar zal ook vastigheden willen creëren. Dit is de vermoedelijke opstelling van Oranje.

Het systeem waarin het Nederlands elftal wil gaan spelen is één van de hoofdbrekers van Koeman. De bondscoach gaf op de persconferentie aan dat zijn voorkeur uitgaat naar het spelen met 'drie echte middenvelders', dus ook in de verschillende systemen zal dat toch wel het uitgangspunt zijn. De laatste interlands heeft Oranje veel geswitcht van 3-4-2-1 naar 4-3-3 en terug en de kans is groot dat dit ook vanavond zal zijn.

Afgaand op hoe Oranje de laatste wedstrijd tegen een serieuze tegenstander (Ierland), gaat Oranje vanavond in een systeem spelen met drie echte centrale verdedigers, twee wingbacks, drie middenvelders en twee aanvallers. Eén naam is in ieder geval zeker, en dat is die van Mark Flekken, zo vertelde Koeman donderdag al tijdens een persmoment.

Achterin zou Koeman weleens terug kunnen gaan grijpen naar zijn vertrouwelingen. Dat betekent dat Denzel Dumfries boven Jeremie Frimpong start, Lutsharel Geertruida boven Matthijs de Ligt, lijken Virgil van Dijk en Nathan Aké onbetwist en zal Daley Blind op links starten. 

Aangezien Koeman liet doorschemeren dat hij niet helemaal onder de indruk was van Joey Veerman en Jerdy Schouten tegen Borussia Dortmund, lijkt hij op die plek voor twee andere spelers te gaan. Mats Wieffer en Tijjani Reijnders lijken de twee meest voor de hand liggende namen. Reijnders zou ook op tien kunnen spelen, maar daar lijkt Georginio Wijnaldum te gaan starten. Het stokpaardje van Koeman krijgt deze interlandperiode sowieso speeltijd, zo kondigde hij aan. 

Dan blijven er nog twee aanvallers over. Memphis Depay lijkt zeker van zijn basisplaats, aangezien Koeman meermaals heeft aangegeven tevreden over hem te zijn. Cody Gakpo en Donyell Malen lijken te strijden om de andere plek, maar gezien de toegevoegde waarde van Gakpo tijdens de laatste interlands lijkt de keuze op hem te vallen.

De vermoedelijke opstelling van Oranje: Flekken; Dumfries, Geertruida, Van Dijk, Aké, Blind; Wieffer, Reijnders, Wijnaldum; Memphis, Gakpo