Nieuws

Al jaren gesteggel over geschikte locatie: zo ziet het standbeeld van Kane eruit

Al jaren gesteggel over geschikte locatie: zo ziet het standbeeld van Kane eruit

21 maart - 10:06

Er zijn foto's opgedoken van een standbeeld van Harry Kane. Het beeld staat al sinds 2020 opgeslagen in Londen. Dit vanwege gesteggel over het vinden van een geschikte locatie. 

Op de foto's is te zien hoe het standbeeld van Kane op een bankje zit. In de ene hand heeft de topspits een bal die leunt op zijn been. Het sculptuur van Kane heeft een shirt van Engeland aan en dus niet van Tottenham Hotspur. Voor die club kwam de aanvaller uit toen het standbeeld gemaakt werd. Sinds deze zomer speelt de goalgetter voor Bayern München

In 2019 werd er door het lokale districtsbestuur opdracht gegeven om een standbeeld te maken van Kane. In totaal kostte dit naar verluidt 8500 euro. Tot op heden werd er nog geen geschikte locatie gevonden voor het standbeeld. Een plek bij het treinstation werd afgewezen, uit vrees voor vernieling door fans van rivaliserende clubs. 

Een woordvoerder van Kane verwacht dat er in de komende maanden alsnog een locatie gevonden zal worden. "Dat verdient hij. De plek van het standbeeld is erg belangrijk voor ons. We ondervinden wat problemen in onze zoektocht, maar het komt uiteindelijk wel goed."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!