Nieuws

'PSV gaat alles op alles zetten om Amerikaanse huurlingen langer te behouden'

'PSV gaat alles op alles zetten om Amerikaanse huurlingen langer te behouden'

19 maart - 08:04 Laatste update: 12:28

PSV gaat koste wat kost proberen de Amerikaanse huurlingen langer aan zich te kunnen binden. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Echter lijkt het een lastige klus om zowel Malik Tillman als Sergiño Dest ook komend seizoen nog in het Philips Stadion te kunnen zien spelen.

'PSV gaat er alles aan doen om het drietal Amerikanen bij de club te houden', stelt het ED dinsdagochtend. Met de toekomst van Ricardo Pepi lijkt dat wel goed te komen, gezien zijn doorlopende contract tot medio 2028. Maar voor zijn landgenoten in Eindhoven is dit een lastiger verhaal. Ondanks koopopties is het nog niet zo zeker dat Tillman en Dest vast kunnen worden gelegd.

In het geval van Tillman komt dat door een beperkte boete die Bayern München in de huurdeal met PSV heeft laten opnemen rond de koopoptie van de middenvelder. 'Als PSV hem wil behouden, is veel geld nodig en mogelijk kan met Bayern een nieuwe (huur)deal worden gesloten', aldus het ED. Bayern zou 'zeer kapitaalkrachtig' zijn en daardoor PSV kunnen terugfluiten.

Ook is het nog maar de vraag of Dest volgend jaar nog in het shirt van PSV speelt. Toch lijkt FC Barcelona daarbij 'niet het belangrijkste struikelblok'. Voor een bedrag van tien miljoen kan PSV de rechtsachter overnemen. 'Dest zelf heeft zich door een goed seizoen bij veel clubs op de radar gespeeld en kan een prima salaris eisen, iets waar PSV hem ook tegemoet in zal moeten komen om kans te houden op een langer verblijf', weet het medium. De marktwaarde van Dest wordt geschat op 22 miljoen euro.

Dest kwam dit seizoen al 33 keer in actie voor PSV en was daarin goed voor zes assists en twee doelpunten. De teller van Tillman staat al op tien assists en zes doelpunten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!