Nieuws

Dit zegt Southgate over het oproepen van Henderson bij Engeland

Dit zegt Southgate over het oproepen van Henderson bij Engeland

14 maart - 15:44 Laatste update: 16:10

Gareth Southgate heeft uitgelegd waarom Jordan Henderson is opgenomen in de definitieve selectie van Engeland. De Engelsen oefenen tegen Brazilië en België en zullen dat met de middenvelder van Ajax doen. VoetbalNieuws.nl vertelt wat Southgate precies heeft gezegd over Henderson. 

Dit zegt Southgate over het oproepen van Henderson

Op donderdag werd om 14.00 uur bekend welke spelers bij de definitieve selectie van Engeland zouden zitten. Naast Jarrad Branthwaite is ook Henderson van de partij. "We hebben gesproken", zegt Southgate bij de bekendmaking van de selectie. "Ik ga het niet over de inhoud van dat gesprek hebben. Het is goed om hem weer te zien spelen in een competitie die voor ons makkelijker is om te evalueren (Eredivisie, red.)."

"Natuurlijk is hij nu ook weer betrokken bij Europees voetbal", vervolgt Southgate. "Het is voor ons nu makkelijker om te zien op welk niveau hij opereert. Hendo is iemand die een ploeg heel veel kan brengen", besluit Southgate. Henderon heeft direct een primeur te pakken en wordt de eerste speler in de Eredivisie die wordt opgeroepen voor Engeland.