Breaking news

Officieel: Lazio en markante trainer Sarri nemen na bijna drie jaar afscheid

Officieel: Lazio en markante trainer Sarri nemen na bijna drie jaar afscheid

13 maart - 10:11 Laatste update: 10:29

SS Lazio en Maurizio Sarri nemen afscheid van elkaar, zo meldt de club op de officiële kanalen. De Italiaan heeft zelf ontslag genomen en wordt nu opgevolgd door Giovanni Martusciello.

Na tegenvallende resultaten lekte maandag al uit dat Sarri zou gaan opstappen bij Lazio. De club uit Rome bezet momenteel de negende plaats in de Serie A en dat is verre van de Champions League-plekken, het doel van de club. Sarri en Lazio hebben het nieuws nu officieel bevestigd.

Martusciello, die onderdeel uitmaakte van de technische staf van Sarri, neemt de honneurs de komende tijd waar. Voor hoe lang dat precies gaat zijn is niet bekend, daar plakt Lazio geen stempel op. Wel werden door Italiaanse media al opvolgers naar voren geschoven in de vorm van Cristian Brocchi, Miroslav Klose of Tommaso Rocchi.

Het vertrek van Sarri betekent dat er een eind aan een periode van bijna drie jaar samenwerking komt, aangezien hij in 2021 werd aangesteld. De markante rokende trainer kennen we in Nederland nog van de Europese wedstrijden tegen Feyenoord en AZ. In Rotterdam was hij dit seizoen nog in de Champions League langs het veld te bewonderen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!