Nieuws

Voor deze Europese topclub had Ajax-middenvelder Mannsverk ook kunnen spelen

Voor deze Europese topclub had Ajax-middenvelder Mannsverk ook kunnen spelen

10 maart - 12:57

Ajax versterkte zich afgelopen zomer met Sivert Mannsverk. Toch had het niet veel gescheeld of de Noorse middenvelder had in de top van Europa gespeeld. Dat geeft zijn zaakwaarnemer Jim Solbakken aan in gesprek met Voetbal International. Dit is de Europese topclub waar Mannsverk naartoe had gekund.

Afgelopen zomer haalde Ajax Mannsverk voor zes miljoen euro van Molde FK. De Noor genoot eerder al interesse van Feyenoord, maar daar stond niet iedereen binnen de club achter zijn komst. Bij Ajax ontstond dezelfde situatie, maar daar besloot toenmalig technisch directeur Sven Mislintat die adviezen te negeren en de middenvelder toch te kopen.

Bij welke Europese topclub had Mannsverk kunnen spelen?

"Mislintat volgde hem al jaren", geeft Solbakken aan. "Toen Sven belde voor Sivert, was dat voor mij eigenlijk geen verrassing. Daar moet ik Sven een compliment voor geven, want hij wilde hem bij zijn vorige clubs ook al hebben. Hij had ook bij clubs uit de Bundesliga of bij Napoli kunnen tekenen, maar we hebben gewacht op het juiste moment om een stap te maken. Toen Ajax kwam, was het moment daar. Sivert zei: 'Ajax? Ja, dat wil ik doen.' Daarna was het snel rond."

Kort na zijn entree in Amsterdam raakte Mannsverk geblesseerd. "De blessure heeft veel met Sivert gedaan", zegt de zaakwaarnemer. "Bij Molde won hij veel prijzen, was hij een sleutelspeler, maar als je in je eerste week bij Ajax geblesseerd raakt, is dat een nachtmerrie voor iedere speler. Maar hij heeft het tijdens zijn herstel fantastisch gedaan en echt zijn verantwoordelijkheid genomen."

Ondanks alles heeft de middenvelder geen spijt van zijn keuze voor Ajax. "Ajax was en is nog steeds de perfecte club voor Sivert", aldus Solbakken. "Hij wil de supporters laten zien dat hij bij Ajax hoort. En vergis je niet, want Sivert is er nog niet, maar is pas op de weg terug."