Manchester United verslaat Everton en haakt voorzichtig aan bij Premier League-top

9 maart - 15:24

Manchester United heeft in eigen huis met 2-0 gewonnen van Everton. Het verschil werd in de eerste helft al gemaakt door twee rake strafschoppen binnen twintig minuten.

Everton had binnen enkele minuten al de kans op de 0-1. Casemiro ging in de fout en de bezoekers kregen een kans op een doelpunt. Amadou Onana kwam echter niet tot scoren en dat kwam Everton enkele minuten later duur te staan. Alejandro Garnacho werd naar de grond gewerkt en vanaf elf meter schoot Bruno Fernandes vervolgens de 1-0 binnen. United had het lastig, maar werd in het zadel geholpen door wederom een penalty. Garnacho werd nogmaals naar de grond gewerkt en het was ditmaal Marcus Rashford die de 2-0 scoorde.

In de tweede helft was United de bovenliggende partij. Het balbezit was voor de thuisploeg, maar ongevaarlijk was Everton niet. Bij vlagen kwamen de bezoekers er goed uit en kregen zij kansen op de aansluitingstreffer. In de slotfase probeerden de bezoekers nog aan te zetten, maar dat mocht niet baten. Door de overwinning dicht United het gat naar nummer vijf Tottenham Hotspur naar drie punten.