Breaking news

AD: Twente-back Smal eerste zomeraanwinst Feyenoord, tekent meerjarig contract

AD: Twente-back Smal eerste zomeraanwinst Feyenoord, tekent meerjarig contract

8 maart - 16:16 Laatste update: 16:18

Feyenoord gaat zich komende zomer versterken met de komst van Gijs Smal. Dat meldt het Algemeen Dagblad zojuist. De linksback van FC Twente komt transfervrij over en tekent een meerjarig contract in De Kuip.

De geruchten over de mogelijke komst van Smal naar Feyenoord zongen de afgelopen week al rond. De transfer lijkt daarom razendsnel te worden bevestigd. Smal moet bij Feyenoord in eerste instantie gaan dienen als vervanger van Marcos López, van wie wordt verwacht dat hij de deur van De Kuip komende zomer achter zich dicht gaat trekken. Op den duur moet Smal vervolgens de concurrentiestrijd aangaan met Quilindschy Hartman, al behoort een transfer van de Oranje-international ook tot de mogelijkheden.

Smal gaf bij Twente aan dat hij zijn aflopende contract niet wilde verlengen. Daardoor kan Feyenoord hem zonder transfersom overnemen van de Tukkers. Er was volop interesse voor de verdediger, onder meer van RC Lens, FC Kopenhagen, KAA Gent, Celtic en Rangers FC, maar Feyenoord gaat dus met hem aan de haal.

Smal speelde tot dusver 113 officiële duels voor FC Twente, scoorde daarin vier keer en gaf ook negentien assists. Daarvoor speelde hij voor FC Volendam.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!