Nieuws

Van 't Schip deelt update over inzetbaarheid van Sutalo en Berghuis tegen Fortuna

Van 't Schip deelt update over inzetbaarheid van Sutalo en Berghuis tegen Fortuna

8 maart - 15:45

Ajax-coach John van 't Schip kan zondagmiddag tegen Fortuna Sittard weer beschikken over Josip Sutalo. Het meedoen van Steven Berghuis is nog onzeker. Steven Bergwijn zal de wedstrijd sowieso niet halen. Dat deelde de trainer vrijdagmiddag met de media-afdeling van de club.

Berghuis staat sinds de Europese uitwedstrijd tegen Bodø/Glimt van 22 februari aan de kant. Tegen Fortuna zou hij, wanneer alles goed verloopt, weer minuten kunnen maken. "Hij heeft vrijdagochtend getraind en dat ging goed", vertelde Van 't Schip. "Tijdens de training van zaterdag maken we de beslissing of hij zondag een rol krijgt. We nemen geen risico en hij gaat alleen spelen als hij zelf zegt dat het goed voelt en ook de dokters dat aangeven. Verder is Josip Sutalo fit en Steven Bergwijn nog niet zover."

De eventuele terugkeer van Berghuis biedt Ajax weer aanvallende impulsen. Tegen Aston Villa was Brian Brobbey donderdagavond namelijk de enige échte offensieve speler die werd opgesteld. Er werd met 0-0 gelijkgespeeld.

Ook tegen Fortuna verwacht Van 't Schip een lastige middag. "Omdat het na een Europees duel komt. Wij moeten de energie van donderdag meenemen naar Fortuna en er vanaf het begin staan. Fortuna is solide en hebben met Kaj Sierhuis een speler die de laatste tijd op dreef is. Achterin staat een speler met ervaring die ik ken van het Griekse nationale team (Dimitrios Siovas, red.) en ook de trainer staat bekend om het neerzetten van een goede organisatie. Vanuit daar zullen ze ons willen verrassen."

Ajax – Fortuna Sittard begint zondagmiddag om 14.30 uur in de Johan Cruijff Arena. De wedstrijd is vanaf dat tijdstip live te volgen bij VoetbalNieuws.nl. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.