Nieuws

Zo zou Bayern München kijken naar een mogelijke terugkeer van goaltjesdief Zirkzee

Zo zou Bayern München kijken naar een mogelijke terugkeer van goaltjesdief Zirkzee

5 maart - 15:11

Door een speciale clausule kan Joshua Zirkzee komende zomer zomaar eens terugkeren naar Bayern München. Iets wat niet wordt uitgesloten, zo geeft Karl-Heinz Rummenigge aan in gesprek met Italiaanse media. VoetbalNieuws neemt de uitspraken van het lid van de Raad van Commissarissen met je door!

In de zomer van 2022 mocht Zirkzee definitief vertrekken bij Bayern München. De spits stond sinds 2017 onder contract bij de grootmacht en maakte in september 2018 zijn debuut in de hoofdmacht. In totaal speelde Zirkzee zeventien keer in het eerste van Bayern. Na huurperiodes bij Parma en RSC Anderlecht nam Bologna de aanvaller vervolgens voor 8,5 miljoen euro over. Met de deal nam Bayern een speciale clausule op in het contract van Zirkzee, waardoor het de spits terug kan laten keren naar de Allianz Arena.

Dit seizoen maakt Zirkzee zijn échte doorbraak mee. De spits heeft zijn eerste oproep voor het Nederlands Elftal te pakken en is in 29 wedstrijden voor Bologna al goed voor elf doelpunten en zes assist. AC Milan zou Zirkzee komende zomer graag naar San Siro willen halen. Toch is er met Bayern één club die de mogelijkheid heeft om de spits los te kunnen weken bij Bologna. "Ik weet nog niet of de clausule wel of niet gaan activeren", geef Rummenigge nu aan in gesprek met La Gazzetta dello Sport. "Het is onderdeel van onze strategie richting de zomer", klinkt het verder.