Topper op komst: zo verliepen de recente bezoeken van Feyenoord aan PSV

1 maart - 15:45 Laatste update: 2 maart - 14:49

Voor Feyenoord wacht er zondag een bezoek aan PSV. In de 175 keer dat de ploegen elkaar troffen, werkte Rotterdammer 86 clashes als uitspelende club af en wonnen er hiervan 25 keer. Maar hoe verliepen de recente bezoeken van Feyenoord aan Eindhoven? VoetbalNieuws neemt ze met je door!

2022/23: PSV krijgt Feyenoord stil

Afgelopen seizoen lukte het PSV in de slotfase van de topper aan het langste eind te trekken. In het Phillips Stadion maakte de topclubs er een spektakel van. Na drie minuten opende Oussama Idrissi al te score voor Feyenoord. PSV wist via Jarrad Branthwaite en Cody Gakpo ruim twintig minuten later de voorsprong te pakken, waarna Danilo in de 42 minuut de 2-2 maakte. Na rust bracht Guus Til de stand op 3-2 en zag daarna Orkun Kokcü een kwartier voor tijd de gelijkmaker voor zijn rekening nemen. Drie minuten voor het einde kreeg PSV uiteindelijk Feyenoord nog klein, tot Armando Obispo de eindstand van 4-3 op het scorebord zette.

2021/22: Feyenoord kleineert PSV

Een andere memorabele editie van de topper., was op 19 september 2021. Met maar liefst 0-4 ging PSV in eigen huis onderuit tegen de rivalen uit Rotterdam-Zuid. De wedstrijd kwam via in de blessuretijd van de eerste helft via Jens Toornstra pas van de grond. In de tweede helft bleef Feyenoord gas geven en kwam het in de laatste twintig minuten van de wedstrijd nog eens drie keer tot scoren. Zo was het via Bryan Linssen raak, schoot Toornstra zijn tweede van de middag binnen en zorgde Cyriel Dessers in de slotminuten nog voor het slotakkoord.

2020/21: Spektakel in de eerste helft

Een topper waarin het vele spektakel uitbleef, was die van maart 2021. Na een kwartier spelen kwamen de bezoekers via Steven Berghuis op een 0-1-voorsprong. In de 38e minuut schoot Donyell Malen de gelijkmaker binnen, waarna er geen doelpunten meer vielen. Zo hielden beide ploegen een punt over aan de clash.

2019/20: Wederom een gelijkspel in Eindhoven

Zoals een seizoen eerder, eindigde ook deze editie in een 1-1-gelijkspel. Dit keer kwam Feyenoord na ruim een half uur op voorsprong, toen Eric Bottenghin de openingstreffer op zich nam. Direct na de rust sloeg PSV via Cody Gakpo toe en moesten de punten uiteindelijk worden gedeeld.

Bereidt je goed voor op de clash tussen PSV en Feyenoord in de show van VoetbalNieuws!