Eerste finalist is bekend: zo plaatste NEC zich voor de finale van de KNVB Beker

27 februari - 23:16 Laatste update: 23:16

NEC heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de finale van de KNVB Beker. In de halve finale werd afgerekend met SC Cambuur, waardoor de Nijmegenaren voor het eerst sinds 2000 in de eindstrijd staan. Hoe verliep de bekercampagne van de Nijmegenaren tot dusver? VoetbalNieuws.nl zet het voor je op een rijtje.

Eerste ronde: NEC - Roda JC Kerkrade (5-3)

In de eerste ronde werd NEC gekoppeld aan Roda JC. Die wedstrijd leverde een absoluut doelpuntenfestijn op. NEC kwam in de eerste helft met 0-1 achter, met 3-1 voor en daarna maakte Roda JC zelfs weer 3-3 gelijk. Al die doelpunten vielen dus in de eerste 45 minuten. In de slotfase maakte de ploeg van trainer Rogier Meijer vervolgens het verschil. Rober González en Mees Hoedemakers scoorden allebei, waardoor er uiteindelijk met 5-3 werd gewonnen en NEC het bekertoernooi met een knotsgekke wedstrijd startte.

Tweede ronde: GVVV - NEC (1-6)

In de derde ronde trof NEC vervolgens een amateurclub uit de buurt. Tweededivisionist GVVV uit Veenendaal ontving de Nijmegenaren op eigen veld, maar kon geen stunt realiseren. González (tweemaal), Dirk Proper, Elayis Tavsan, Magnus Mattsson en Koki Ogawa scoorden allemaal voor NEC en Byron Burgering voor GVVV, waardoor de wedstrijd met een simpele 1-6 overwinning werd afgesloten.

Achtste finales: NEC - Go Ahead Eagles (2-1)

De achtste finales waren daarentegen wel wat lastiger voor NEC. Voor het eerst dit toernooi trof de ploeg een Eredivisionist, in Go Ahead Eagles. Ogawa opende de score in de eerste helft, waarna Sai van Wermeskerken dat in de 72e minuut met een weergaloze knal van afstand verdubbelde. Doelman Robbin Roefs ging in de slotfase nog ernstig in de fout, wat de 2-1 opleverde. Het werd hem echter niet fataal, want NEC plaatste zich voor de kwartfinales.

Kwartfinales: NEC - ADO Den Haag (3-0)

Ook daarin speelden de roodgroenzwarten thuis, tegen ADO Den Haag. Wederom was het Ogawa die openingstreffer voor zijn rekening nam, deze keer al na twee minuten. ADO toonde zich strijdbaar, maar kwam simpelweg te kort voor een resultaat. Halverwege de tweede helft stelden Proper en Tjaronn Chery de zege veilig: 3-0. Zodoende plaatste NEC zich zonder al te veel problemen voor de halve finales, waarin het bij de loting werd gekoppeld aan SC Cambuur.

Halve finales: SC Cambuur - NEC (1-2)

In de halve finales wachtte NEC een uitwedstrijd bij SC Cambuur in Leeuwarden. In de eerste helft van dit duel kreeg NEC het gros van de kansen, maar was het de thuisploeg die via Roberts Uldrikis op voorsprong kwam. Na een bijna een uur spelen zetten de Nijmegenaren flink aan, wat zich uitbetaalde in de gelijkmaker van Koki Ogawa. In het restant van de reguliere speeltijd wisten beide ploegen hun kansen niet meer te benutten, waardoor verlenging uitkomst moest bieden. Na tien minuten was het Kodai Sano die van de rand van de zestien vrij mocht inschieten en de eindstand op het bord zette, waarmee NEC zich kwalificeerde voor de finale. Donderdagavond staat de tweede halve eindstrijd tussen Feyenoord en FC Groningen op het programma, dus dan weten de Nijmegenaren tegen wie ze het op 21 april zullen opnemen in De Kuip.