Nieuws

De Jong weer trefzeker tegen AZ: zo vaak scoorde de spits tegen de Alkmaarders

De Jong weer trefzeker tegen AZ: zo vaak scoorde de spits tegen de Alkmaarders

6 april - 19:30 Laatste update: 19:30

Luuk de Jong was zaterdag tegen AZ voor het eerst sinds vijf wedstrijden weer trefzeker voor PSV. De spits van de Eindhovenaren tekende daarmee alweer voor zijn twaalfde doelpunt tegen AZ. Tegen welke clubs scoorde De Jong vaker? VoetbalNieuws.nl vertelt het je.

Zaterdagavond zorgde De Jong voor de 2-0 namens PSV tegen AZ. Luuk de Jong scoorde in het verleden al elf keer in zijn achttien duels tegen de Alkmaarders. Met zijn treffer van zaterdag komt de goalgetter op twaalf treffers tegen AZ. De spits was slechts tegen één team vaker trefzeker.

Hoeveel doelpunten maakte Luuk de Jong tegen PEC Zwolle?

De Jong wist tegen geen enkele tegenstander vaker te scoren dan tegen PEC Zwolle. De spits speelde tot dusver tien keer eerder tegen de Zwollenaren en was daarin goed voor veertien treffers. Al deze treffers maakte hij in dienst van de Eindhovenaren. De hattrick van 24 februari maakt dat De Jong inmiddels zeventien keer het net heeft weten te vinden tegen PEC Zwolle.

Tegen welke teams scoorde Luuk de Jong ook vaak?

PEC Zwolle is niet de enige tegenstander waartegenover De Jong een goed moyenne kan overleggen. Alhoewel hij tegen deze club wel het vaakst trefzeker was, wist hij tegen meerdere teams de dubbele cijfers te behalen.  

Luuk de Jong vaakst trefzeker tegen
PEC Zwolle: 17 doelpunten
AZ: 12 doelpunten
Ajax: 11 doelpunten
SC Heerenveen: 11 doelpunten
ADO Den Haag: 11 doelpunten
NEC: 11 doelpunten
Vitesse: 10 doelpunten