Nieuws

Aderlating voor Jonker: deze Leeuwinnen trainden niet mee in aanloop naar Spanje

Aderlating voor Jonker: deze Leeuwinnen trainden niet mee in aanloop naar Spanje

22 februari - 13:00

Bondscoach Andries Jonker kampt met een aantal flinke kopzorgen in aanloop naar het Nations League-duel van de Oranje Leeuwinnen met Spanje. Donderdagmiddag werd bekend dat een tweetal belangrijke speelsters ontbrak op de afsluitende training. Wie dat zijn, vertelt VoetbalNieuws.nl je.

Welke blessures zijn er bij de Oranje Leeuwinnen?

Voorafgaand aan het mini-toernooi, waarin Oranje zich ook kan plaatsen voor de Olympische Spelen, werd al duidelijk dat Jill Roord er in ieder geval niet bij zal zijn. De middenveldster van Manchester City kampt namelijk met een kruisbandblessure en zal er gelangere tijd uitliggen.

Vivianne Miedema en Victoria Pelova leken de aangewezen dames om Roord te vervangen, maar De Telegraaf meldt donderdag dat beide op de afsluitende training ontbraken. Miedema is zelf nog niet zo heel lang terug na een knieblessure, maar heeft bij haar club Arsenal slechts minuten gemaakt als invalster. De topscorer van Oranje zal dus sowieso niet in de basis starten.

Pelova, ook van Arsenal, speelt in Oranje veelal als wingback, maar bij haar club als middenvelder. Wat er met haar aan de hand is, is niet meteen duidelijk. Jonker heeft daarom besloten om Marisa Olislagers te laten overvliegen naar Sevilla. Door de komst van de FC Twente-speelster kan de bondscoach met pionnetjes schuiven. Verder heeft hij Damaris Eggurola nog voor de positie van Roord achter de hand.

De halve finale Spanje – Nederland begint vrijdagavond om 21.00 uur. Wanneer Oranje wint, plaatst het zich sowieso voor de Olympische Spelen. Bij een nederlaag wacht nog een kans in de troostfinale, maar dan moet Frankrijk, dat als organisator van de Spelen al geplaatst is, wel winnen van Duitsland in de andere halve finale. Mocht dat het geval zijn, dan spelen beide landen op 28 februari in Heerenveen tegen elkaar om te bepalen wie er komende zomer naar Parijs mag.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!