Nieuws

Deze Dortmund-speler staat op scherp tijdens het CL-duel met PSV

Deze Dortmund-speler staat op scherp tijdens het CL-duel met PSV

13 maart - 14:47 Laatste update: 14:47

Er is een speler bij Borussia Dortmund die woensdagavond op scherp staat in het Champions League-duel met PSV. Wanneer hij een gele kaart krijgt, mist hij het heenduel van een eventuele kwartfinale. Wie dat is, vertelt VoetbalNieuws.nl je uiteraard!

PSV staat voor de eerste keer sinds het seizoen 2015/2016 in de achtste finales van het miljardenbal. De Eindhovenaren zijn daarin gekoppeld aan Dortmund en speelden het heenduel in eigen huis met 1-1 gelijk. Woensdagavond staat de return in Duitsland op het programma.

Welke speler van Borussia Dortmund is geschorst bij een volgende gele kaart?

Als Mats Hummels een gele kaart krijgt, zal hij de heenwedstrijd van een eventuele kwartfinale missen. De centrumverdediger van Dortmund kreeg in de groepsfase namelijk al twee gele kaarten. Die worden meegenomen naar de achtste finales én de kwartfinales. Na de kwartfinales worden alle gele kaarten kwijtgescholden. Nico Schlotterbeck stond op scherp voor het duel in Eindhoven en kreeg toen een gele kaart. Hij ontbreekt dus in de terugwedstrijd.

Borussia Dortmund - PSV begint woensdagavond om 21.00 uur. VoetbalNieuws.nl zal live verslag doen van de wedstrijd. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!