Nieuws

Deze complimenten geeft AS Roma-coach Daniele De Rossi aan Feyenoord

Deze complimenten geeft AS Roma-coach Daniele De Rossi aan Feyenoord

14 februari - 20:13

AS Roma-coach Daniele De Rossi heeft veel respect voor Feyenoord. Donderdagavond staan de Italianen in de tussenronde van de Europa League tegenover de Rotterdammers. Voorafgaand aan de wedstrijd stond de voormalig spelmaker de aanwezige pers in De Kuip te woord.

Persconferentie Daniele De Rossi richting Feyenoord - AS Roma

De Rossi sprak lovende woorden voor de manier waarop Arne Slot Feyenoord al enkele jaren laat spelen. "Het is een team dat exact weet hoe het moet voetballen", aldus de oefenmeester, die het stokje vorige maand overnam van de ontslagen José Mourinho. "Ik heb veel respect voor ze. Ze hebben heel goede vleugelspelers en spelen in een hoog tempo. Daarom verwacht ik ook een lastige wedstrijd."

Uiteraard had De Rossi het ook over zijn eigen ploeg. Volgens hem gaat Feyenoord een zware taak hebben aan het afstoppen van Lorenzo Pellegrini. "Het bevalt me heel erg wat ik van hem heb gezien sinds ik hier ben. Je kan me niet gelukkiger maken. Als speler en als leider van het team is hij heel belangrijk. Hij geeft altijd het goede voorbeeld en blijft verbeteren. Dat is wat ik vraag van een speler."

Feyenoord – AS Roma begint donderdagavond om 18.45 uur. VoetbalNieuws.nl zal via Langs de Lijn live verslag doen van de wedstrijd. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online. Volgende week is de return in Rome. De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor de achtste finales.