Nieuws

Waarom de Nederlandse VAR de veelbesproken goal van Leipzig tegen Real afkeurde

Waarom de Nederlandse VAR de veelbesproken goal van Leipzig tegen Real afkeurde

13 februari - 22:37

Een opmerkelijk moment tijdens het Champions League-duel tussen RB Leipzig en Real Madrid dinsdagavond. Benjamin Sesko leek al heel snel te scoren tegen De Koninklijke, maar daar stak onder andere de Nederlandse VAR in de vorm van Pol van Boekel en Dennis Higler een stokje voor. VoetbalNieuws.nl legt je uit waarom.

Sesko kopte Leipzig binnen enkele minuten op voorsprong tegen Real Madrid. De Sloveen leek in eerste instantie buitenspel te staan, maar daar was verre van sprake van. Van Boekel en Higler besloten om een andere reden over te gaan tot het afkeuren van het doelpunt. Tot dat besluit kwamen ze niet helemaal zelf, maar samen met arbiter van dien Irfan Peljto. Bekijk hieronder de beelden van het moment.

Hinderende Leipzig-speler

Niet Sesko, maar een andere Leipzig-speler zorgde ervoor dat de goal werd afgekeurd. Benjamin Henrichs hinderde Real-doelman Andriy Lunin in zijn rug. Daar waren de Duitse fans het natuurlijk niet mee eens. Bij aanvang van de tweede helft kwam Peljto onder luid gefluit het veld op en ook op social media zijn de nodige supporters verbeisterd over het besluit van de arbitrage.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!