Nieuws

Zo verliep de carrière van Twente-doelwit Weghorst tot nu toe

Zo verliep de carrière van Twente-doelwit Weghorst tot nu toe

6 februari - 13:19

Arnold Bruggink, de technisch directeur van FC Twente, heeft dinsdag tegenover Voetbal International bekend gemaakt dat hij aankomende zomer een poging wil doen om Oranje-spits Wout Weghorst naar Enschede te halen. Dat zou een volgende zijn in een mooi rijtje clubs voor de 31-jarige spits. Hoe verliep de carrière van Weghorst tot nu toe? VoetbalNieuws.nl zocht het voor je uit.

In de zomer van 2011 maakte Weghorst de overstap van amateurploeg DETO naar Willem II, waar hij in het beloftenelftal zou gaan spelen. Via FC Emmen en Heracles Almelo kwam hij in de Eredivisie terecht. Bij de laatstgenoemde club verdiende hij een stap richting AZ, waar hij zich tot een ware doelpuntenmachine ontpopte. In juli 2018 klopte Wolfsburg aan in Alkmaar, en nam het de boomlange spits voor 10,5 miljoen euro over. Hij zou in Duitsland 144 wedstrijden spelen waarin hij zeventig doelpunten maakte en 22 keer aangever was.

Ongelukkig huwelijk 

In januari 2022 besloot Weghorst zijn geluk elders te beproeven. Erg succesvol werd zijn overstap naar het Engelse Burnley niet, want hij wist slechts tweemaal het net te vinden voor de club. Op dit moment staat hij nog steeds onder contract bij de Engelsen, die hem achtereenvolgens aan Besiktas, Manchester United en nu TSG 1899 Hoffenheim verhuurden. Met name zijn transfer naar Manchester zorgde voor verbaasde gezichten, aangezien Weghorst het seizoen ervoor met Burnley was gedegradeerd. Uiteindelijk was ook zijn periode bij United geen onverdeeld succes, met slechts twee doelpunten en drie assists in 31 wedstrijden. Weghorst wist onder Erik ten Hag wel de League Cup te winnen.

Weghorst in Oranje

In maart 2018 maakte Weghorst zijn debuut in Oranje. Hij mocht vlak voor tijd invallen in de met 0-1 verloren thuiswedstrijd tegen Engeland. Op dit moment staat de teller van de rechtspoot op 29 interlands. Hierin wist hij acht keer het net te vinden en leverde hij één assist af. Zijn meest memorabele wedstrijd in het shirt van Oranje is die tegen Argentinië op het WK van 2022 in Qatar. Hierin wist hij tweemaal te scoren, waaronder de gelijkmaker in de elfde minuut van de blessuretijd. Uiteindelijk verloor Oranje de wedstrijd na strafschoppen.