Transfernieuws

Update over Noppert: 'Heerenveen geeft kort antwoord en wijst Turks bod meteen af'

Update over Noppert: 'Heerenveen geeft kort antwoord en wijst Turks bod meteen af'

5 februari - 11:30 Laatste update: 11:30
1

Eerder kwam het nieuws naar buiten dat Adana Demirspor Andries Noppert uit zijn lijden wilde verlossen bij Heerenveen. Toch willen de Friezen hun nieuwe tweede keeper niet laten gaan naar Turkije. Mavi Şimşekler kreeg kort en bondig antwoord.

Heerenveen weigert Andries Noppert te laten gaan richting Turkije. Eerder meldde VI dat Adana Demirspor Noppert tot het eind van het seizoen op huurbasis willen overnemen en mikten op een koopoptie voor de 29-jarige doelman. Directeur Ferry de Haan reageerde tegen Voetbal International en wees het bod resoluut af. 'We moeten en gaan Andries helpen om zijn hoge niveau snel weer te bereiken', aldus De Haan tegen het medium.

Noppert was tot voor kort nog eerste keuze in Heerenveen, maar raakte door aanhoudende fouten zijn basisplaats in het elftal van Kees van Wonderen kwijt. In de thuiswedstrijd tegen AZ (2-2) was er voor Noppert een hoofdrol als schlemiel weggelegd, waarna het geduld in Heerenveen op was. Afgelopen weekend zat de Toren van Joure tegen Fortuna Sittard (3-3) voor het eerst op de bank.

In Turkije is de winterse transfermarkt nog open tot en met 9 februari 2024. De mogelijke transfer van Noppert naar het Yeni Adana Stadyumu moet dus vóór vrijdag 23.59.59 uur afgerond zijn.