Reactie

Dit schrijven de ochtendkranten over de toppers Ajax-PSV en AZ-Feyenoord

Dit schrijven de ochtendkranten over de toppers Ajax-PSV en AZ-Feyenoord

5 februari - 07:15 Laatste update: 09:52

Het weekend van de twee toppers was er eentje met twee gezichten. Ajax en PSV speelden dan wel gelijk, maar het puntje tegen de koploper leek in Amsterdam als overwinning worden beschouwd. Zo zien de ochtendkranten na het 1-1 gelijkspel in de ArenA. Verderop in Noord-Holland vochten AZ en Feyenoord een andere belangrijke strijd uit. VoetbalNieuws neemt de reacties op beide wedstrijden met je door!

'Lach terug in Amsterdam'

Zo kopt De Telegraaf maandagochtend. 'In de Amsterdamse hoop op betere tijden vierden de Ajax-fans het punt tegen het zwaar gehavende PSV (1-1) als een overwinning', luidt het medium over de twaalfde wedstrijd van Ajax zonder nederlaag onder interim-trainer John van ’t Schip. De sfeer zit er bij Ajax weer goed in. 'Waar de Johan Cruijff ArenA onder Maurice Steijn lang een betonnen bak chagrijn was, daar komen de seizoenkaarthouders weer met plezier', gaat het medium verder.

'Hendeson-hype snel ten einde'

Valentijn Driessen richtte zich in zijn column op het langverwachte debuut van Jordan Henderson. Volgens de chef voetbal drukte de winteraankoop de hype eigenhandig 'stevig de kop in'. 'Tegen PSV moest de Engels-international en met Liverpool winnaar van de Premier League en Champions League met de billen bloot. In één klap prikte Henderson de ballon vol verwachtingen door en maakte zelf een eind aan de Henderson-hype', klonk het. De eerste kennismaking met Henderson was volgens Driessen 'een bijzonder ontnuchterende ervaring en smaakte vooralsnog niet naar meer'.

Bij het Algemeen Dagblad wordt er met name ingezoomd om het optreden van Brian Brobbey. 'Brobbey scoort plusjes bij de bondscoach', staat al kop boven het krantenartikel. Het 1-1 gelijkspel tussen Ajax en PSV was volgens het medium 'na negentig hartstochtelijke minuten een prima weergave van de verhoudingen.' In zijn column richtte Willem van Hanegem zich ook op het debuut van Henderson en hoopt dat de middenvelder niet wekelijks onder de meetlat zal liggen. De middenvelder deed volgens De Kromme precies wat we van hem mochten verwachten: in dienst spelen van zijn ploeggenoten, zonder spektakel of franje'.

'Geluk bij een ongeluk'

Is waarmee De Telegraaf het spel van PSV tegen Ajax samenvat. Het medium zoomt vooral in op de behoorlijke waslijst aan blessures in de selectie van Peter Bosz. 'Het zit Bosz even niet mee, maar het had allemaal nog een graadje erger kunnen zijn', klinkt het. Toch viel er voor de oefenmeester met de terugkeer van Ismael Saibari, die met Marokko was uitgeschakeld op de Afrika Cup, toch nog iets te lachen. Zo zag het medium ook.

'Niemand blij na AZ-Feyenoord'

En dan waar nog die andere topper, AZ tegen Feyenoord (0-1). Het Noordhollands Dagblad meent dat er weinig viel te lachen na afloop. Waar de punten dan wel naar Rotterdam-Zuid gingen, was daar de trieste aftocht van Justin Bijlow. 'Nee, van een hosanne-stemming was geen sprake, ondanks de belangrijke zege die Feyenoord boekte. Gek genoeg was de stemming bij het verliezende AZ niet eens veel minder', meent het regionale medium. 'Sterker nog, bij de thuisploeg heerste enige tevredenheid.'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!