Breaking news

'PSV heeft na St. Juste ook oog laten vallen op verdediger van FC Groningen'

'PSV heeft na St. Juste ook oog laten vallen op verdediger van FC Groningen'

29 januari - 08:05 Laatste update: 08:05

PSV heeft bij FC Groningen een bod gedaan voor Thijmen Blokzijl. De Eindhovenaren willen ongeveer rond de vijf ton betalen voor de centrale verdediger van achttien, maar Groningen wil niet meewerken. Het eerste bod is dan ook gelijk van tafel geveegd.

Dagblad van het Noorden komt met de informatie dat FC Groningen een bod van ongeveer vijf ton heeft ontvangen voor Thijmen Blokzijl. Bij de club is Blokzijl de jongste debutant uit de geschiedenis van de club, maar dit seizoen is hij nog geen vaste waarde binnen het elftal van Dick Lukkien. Het is geen geheim dat PSV haastig op zoek is naar een nieuwe centrale verdediger om de concurentie voor André Ramalho te vergroten.

"Het bod is voor ons totaal niet interessant", zegt FC Groningen-directeur Wouter Gudde en dus lijken de Eindhovenaren hun bod te moeten verhogen. "Wij willen hem helemaal niet kwijt. Thijmen is een uitstekende speler. Hij komt dit seizoen wat minder aan spelen toe, maar dat moet je wel afzetten tegen het feit dat hij nog maar achttien jaar is en enorme stappen heeft gezet het afgelopen jaar. Ik denk dat hij bij ons nog veel kan leren."

Blokzijl heeft nog een contract tot medio 2026 bij FC Groningen. Ondanks de harde nee op dit moment van de Trots van het Noorden staat de club wel open voor aanbiedingen. Dat heeft vooral te maken met de financiële situatie van de club. "Wij zitten niet in de situatie dat we zomaar elk bod naast ons neer kunnen leggen, maar in dit geval gaan we pas luisteren als er extreem hoge bedragen op tafel komen. Het huidige bod vonden we in ieder geval bij lange na niet genoeg. We hebben heel veel vertrouwen in de toekomst van Thijmen", besluit Gudde.