Transfernieuws

'Ajax poogde deze winter om huurling terug te halen voor rechtsbuitenpositie'

'Ajax poogde deze winter om huurling terug te halen voor rechtsbuitenpositie'

26 januari - 12:40 Laatste update: 12:41

Volgens het Portugese Record overwoog Ajax deze zomer om Francisco Conceiçao terug te halen van zijn verhuurperiode bij FC Porto. De Portugese aanvaller doet het dit seizoen uitstekend bij de club die hem ook opleidde.

Ajax is momenteel nog steeds zoekende naar een rechtsbuiten. Volgens Record trachtten de Amsterdammers om Conceiçao, die nog steeds hun eigendom is, terug te halen naar de Arena. Dat scenario leek echter al gauw onrealistisch, omdat er in het huurcontract geen ontbindingsclausule is opgenomen.

Bovendien ziet het er volgens het Portugese medium naar uit dat Porto Conceiçao ook na dit seizoen wil behouden. Dat zou afhankelijk zijn van de bestuursverkiezingen binnen de club, die in april plaatsvinden. Bij Porto is Conceiçaos vader Sergio de hoofdtrainer. Zodra de aanvaller 25 wedstrijden speelt en daarin minimaal 45 minuten in actie komt, is Porto verplicht om hem over te nemen. In dat geval krijgt Ajax tien miljoen euro.

Conceiçao zou zelf graag bij Porto willen blijven. Sinds Mehdi Taremi met Iran naar de Azië Cup is afgereisd, is zijn speeltijd ook aanzienlijk toegenomen. De 21-jarige dribbelaar speelde dit seizoen twintig officiële wedstrijden voor de Dragões, scoorde daarin drie keer en gaf ook vijf assists.