Nieuws

Met deze clubs sprak Olij tot nu toe over een vertrek bij Sparta

Met deze clubs sprak Olij tot nu toe over een vertrek bij Sparta

25 januari - 17:48 Laatste update: 18:18

Nick Olij kent wederom een uitstekend seizoen voor Sparta. De doelman wordt daarom vaak in verband gebracht met een overstap. VoetbalNieuws.nl zet voor je op een rij voor welke clubs hij de Rotterdammers al had kunnen verruilen.

Olij keepte in de jeugd van AZ alvorens hij de overstap maakte naar NAC Breda. Na een seizoen pikte Sparta Rotterdam hem daar op. Hij werd meteen de eerste keeper van de club. Na een goed eerste jaar bij de Rotterdammers, gingen er al de nodige geruchten rondom de keeper.

Welke clubs hebben interesse in Olij?

Deze winter was FC Kopenhagen in de markt voor de doelman. Olij kwam alleen al snel met de bevestiging dat hij een overstap naar Denemarken op dit moment niet zag zitten. Kamil Grabara is daar momenteel onomstreden. De doelman van Sparta ziet het niet zitten om op de bank terecht te komen. Olij zegt met meerdere clubs gesproken te hebben, maar blijft in het ongewisse over welke clubs dat waren.

Afgelopen zomer werd de keeper nadrukkelijk in verband gebracht met Ajax. Maurice Steijn kwam aan de leiding bij de Amsterdammers. Steijn had bij Sparta al eerder samengewerkt met de sluitpost, maar van een hereniging tussen de twee kwam het niet.

Met uitzicht op het EK van 2024 in Duitsland wil de doelman hoe dan ook eerste keus blijven. De geboren Alkmaarder zegt zelf over de kwestie dat hij niet per se deze winter wil vertrekken bij Sparta.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!