Nieuws

Zo stemden de niet eensgezinde Koeman en Van Dijk tijdens de FIFA Best Men Awards

Zo stemden de niet eensgezinde Koeman en Van Dijk tijdens de FIFA Best Men Awards

16 januari - 07:07

Ronald Koeman en Virgil van Dijk zaten met hun stemmen voor de Best FIFA Men's Player 2023 Awards niet op één lijn. De bondscoach vond Erling Haaland de beste speler van het afgelopen kalenderjaar, terwijl de Oranje-aanvoerder Lionel Messi koos, die de prijs ook won.

Messi werd maandagavond boven Haaland en Kylian Mbappé verkozen om de prestigieuze FIFA-prijs voor beste voetballer van het jaar in ontvangst te nemen. De uitslag van deze award wordt bepaald door de keuzes van de bondscoaches en aanvoerders van alle landen, zo ook Nederland.

Van Dijk koos dus voor Messi als de beste ter wereld, maar zijn nummer twee en drie komen uit de Premier League. De aanvoerder van Liverpool zette Haaland op de tweede plek en Kevin De Bruyne, Manchester City-teamgenoot van de Noor, op plek drie.

Koeman kijkt er gezien zijn keuzes wat anders tegenaan. De bondscoach vond Haaland de beste en heeft in zijn top-drie ook plaats voor Kylian Mbappé. De Fransman was volgens Koeman de op éen na beste speler ter wereld. Messi maakte zijn lijstje compleet. 

Qua beste trainer van het afgelopen jaar waren Koeman en Van Dijk wel eensgezind. Het Oranje-duo koos voor Pep Guardiola als beste manager. Dat is niet gek, aangezien de Spanjaard de Treble won met Manchester City.