Nieuws

Heeft AZ een doorverkooppercentage op de gewilde Teun Koopmeiners bedongen?

Heeft AZ een doorverkooppercentage op de gewilde Teun Koopmeiners bedongen?

15 januari - 12:20 Laatste update: 23 januari - 23:40

Teun Koopmeiners staat in de nadrukkelijke belangstelling van Juventus en Liverpool. De club uit Turijn lijkt vastberaden de middenvelder voor een bedrag van ongeveer veertig miljoen euro over te nemen van Atalanta. Deze overgang zou niet alleen goed nieuws betekenen voor Atalanta, maar ook voor AZ zou het gunstig kunnen uitpakken. VoetbalNieuws.nl legt je uit waarom.

AZ ontving in 2021 ongeveer veertien miljoen euro van Atalanta Bergamo voor de diensten van Koopmeiners en wist een doorverkooppercentage te bedingen. Het is echter niet bekend welk percentage de Alkmaarders ontvangen, mocht de transfer van Koopmeiners naar Juventus of Liverpool doorgang vinden. De middenvelder tekende voor vier jaar bij de club uit de Serie A en verdient bij de club zo'n 1,9 miljoen euro op jaarbasis.

Na acht jaar trouwe dienst bij AZ maakte Koopmeiners in 2021 de overstap naar Italië. Bij Atalanta, waar ook landgenoten Mitchel Bakker, Hans Hateboer en Marten de Roon onder contract staan, heeft Koopmeiners zich vanaf het begin als een onbetwiste basisspeler weten te manifesteren. Tot op heden heeft Koopmeiners 104 wedstrijden gespeeld voor Atalanta, waarin hij 21 keer het net wist te vinden en twaalf keer een doelpunt voorbereidde. Die prestaties hebben nu dus gezorgd voor nadrukkelijke interesse uit de Europese top.