Nieuws

Meerdere topwedstrijden in de vierde ronde FA Cup: Ten Hag mogelijk tegen amateurs

Meerdere topwedstrijden in de vierde ronde FA Cup: Ten Hag mogelijk tegen amateurs

8 januari - 23:30 Laatste update: 23:30

De FA Cup loting voor de vierde ronde is ook weer gedaan. Manchester City moet het opnemen tegen Tottenham Hotspur in de absolute topper. Verder moet Chelsea tegen Aston Villa en Manchester United speelt mogelijk tegen de amateurs van Eastleigh of tegen Newport County.

Er zitten nog 32 teams in het toernooi in de vierde ronde, echter waren er meerdere teams die een nummer deelde. Zo moet Manchester United nog spelen tegen Wigan Athletic en moeten zes andere wedstrijden opnieuw gespeeld worden in een replay. In het Engelse bekertoernooi kan een bekerwedstrijd namelijk tijdens de eerste keer niet beslist worden in extra tijd. Er is dan een replay nodig, waarbij de uitspelende ploeg de thuisploeg wordt en andersom. Mocht in de replay wederom na negentig minuten een gelijkspel op het scorebord staan, dan komt er wel een verlenging en uiteindelijk penalties. 

Manchester City had het in de derde ronde makkelijk tegen Huddersfield. De tegenstander uit de Championship werd vakkundig over de knie gelegd met 5-0, maar in de volgende ronde lootte de titelverdediger Tottenham Hotspur. De nummer één van de Premier League, Liverpool, heeft het een stuk makkelijker. Jürgen Klopp en zijn manschappen spelen thuis tegen Norwich City of Bristol Rovers. Na de overwinning op Wigan Athletic is er voor Manchester United ook meer duidelijkheid. In de volgende ronde wacht een uitwedstrijd naar Newport County of Eastleigh. Eastleigh is één van de twee clubs uit de National League die nog over zijn, dat is het hoogste amateur niveau van Engeland.

Wat is de loting van de FA Cup?

Watford - Southampton

Blackburn Rovers - Wrexham

AFC Bournemouth - Swansea City

West Bromwich Albion - Brentford of Wolverhampton Wanderers

West Ham United of Bristol City - Nottingham Forest of Blackpool

Leicester City - Hull City of Birmingham City

Sheffield Wednesday - Coventry City

Chelsea - Aston Villa

Ipswich Town - Maidstone United

Liverpool - Norwich City of Bristol Rovers

Tottenham Hotspur - Manchester City

Leeds United - Plymouth Argyle

Crystal Palace of Everton - Luton Town of Bolton Wanderers

Newport County of Eastleigh - Manchester United

Sheffield United - Brighton & Hove Albion

Fulham - Newcastle United