Done Deal

Ten Hag en Sancho van elkaar verlost: aanvaller rest van seizoen naar oude club

Ten Hag en Sancho van elkaar verlost: aanvaller rest van seizoen naar oude club

11 januari - 13:30 Laatste update: 13:33

Jadon Sancho vertrekt op huurbasis naar Borussia Dortmund. Dat is zojuist officieel bekend geworden. De Duitsers nemen de Engelsman voor een halfjaar over van Manchester United, waardoor manager Erik ten Hag tijdelijk van zijn zorgenkind wordt verlost.

Trainer en speler leefden de afgelopen maanden namelijk nogal in onmin met elkaar. Sancho had vervelende dingen over de Nederlander gezegd en geschreven, ook op sociale media. Ten Hag eiste daarom een excuus, maar die kreeg hij tot op de dag van vandaag niet. De technische staf van United nam maatregelen, waardoor Sancho werd verbannen uit de selectie. 

De aanvaller kreeg van de club te horen dat hij een tijdelijke nieuwe werkgever mocht gaan zoeken, en heeft dat in Dortmund dus gevonden. De Engelsman werd in de zomer van 2021 nog door United voor 85 miljoen euro overgenomen van de Duitsers. Er klonken eerst geluiden dat Donyell Malen in een mogelijke ruiltransfer zou worden betrokken, maar zover komt het niet. In zijn eerste periode bij BVB kwam Sancho tot 64 assists en vijftig doelpuntn in 137 wedstrijden.

Sancho speelde tot dusver 82 officiële duels voor The Red Devils, waarin hij twaalf keer scoorde. Bij Dortmund krijgt hij in de Bundesliga weer de kans om zich in de kijker te spelen voor het EK, dat in de zomer wordt gehouden in Duitsland. Met de huurdeal is geen optie-tot-koop beklonken, waar Dortmund naar verluidt wel een bedrag van 3,5 miljoen euro neer moet tellen. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door voetbalnieuws.nl (@voetbalnieuws.vn)