Nieuws

Waarom hebben Jadon Sancho en Erik ten Hag ruzie met elkaar?

Waarom hebben Jadon Sancho en Erik ten Hag ruzie met elkaar?

11 januari - 13:45 Laatste update: 21:40

Jadon Sancho heeft zijn tijdelijke huurtransfer naar Borussia Dortmund te pakken. De Engelse aanvaller leefde bij Manchester United al een tijdje in onmin met trainer Erik ten Hag, maar waarom eigenlijk? VoetbalNieuws legt het je uit!

Manchester United nam Sancho in de zomer van 2021 voor maar liefst 85 miljoen euro over van Dortmund. De buitenspeler gold op dat moment als één van de beste en meest talentvolle buitenspelers van de wereld, maar raakte uit de gratie onder Ten Hag. Maar waarom?

Waarom hebben Sancho en Ten Hag ruzie met elkaar?

Dat heeft alles te maken met een conflict tussen beide. Zo zou Sancho een paar maanden geleden vervelende dingen over Ten Hag hebben gezegd en geschreven, ook op sociale media. De Nederlander eiste daarom een excuus, maar die is er tot op de dag van vandaag nog steeds niet gekomen. Ten Hag en United namen daarom maatregelen door Sancho uit de selectie te zetten.

Waarom mag Jadon Sancho vertrekken bij Manchester United?

Afgelopen winter kreeg Sancho van United te horen dat hij in ieder geval tijdelijk mag vertrekken. Met dat gegeven lijkt zijn oude club Dortmund nu dus aan te haal te gaan. De Duitse topclub huurt de Engelsman voor de rest van het seizoen The Red Devils. In de deal werd geen koopoptie bedongen.  Sancho speelde tot dusver 82 officiële duels voor United en scoorde daarin twaalf keer.