Nieuws

Voorproefje voor het WK 2026: waar en wanneer wordt de Copa América 2024 gehouden?

Voorproefje voor het WK 2026: waar en wanneer wordt de Copa América 2024 gehouden?

08-12-2023 15:00

In de zomer van 2024 wordt niet alleen gestreden voor het Europees kampioenschap, maar één land zal zich ook kronen als de winnaar van de Copa América. De vorige editie werd gewonnen door Argentinië, maar wie zal hun opvolgen? De poules en het speelschema zijn ook al bekend, maar waar en wanneer vindt het toernooi plaats?

Waar vindt de Copa América 2024 plaats?

Net als het Wereldkampioenschap in 2026, vindt de Copa América plaats in de Verenigde Staten. Er zijn dertien verschillende speelsteden verspreid over het hele land. Daartoe behoren: Arlington, Atlanta, Austin, Charlotte, East Rutherford, Houston, Inglewood, Santa Clara, Glendale, Paradise, Kansas City, Miami Gardens en Orlando. Alle deelnemende landen spelen hun drie groepswedstrijden op verschillende locaties. De regerend kampioen, Argentinië, begint in het Mercedes-Benz Stadium in Atlanta, Georgia. Vervolgens verplaatsen ze zich naar het MetLife Stadium in East Rutherford, New Jersey en tot slot spelen ze in het Hard Rock Stadium in Miami Gardens, Florida. De finale wordt ook in dit stadion in Miami gehouden.

Normaliter is het Hard Rock Stadium de thuishaven van de Miami Dolphins. Zij spelen in de NFL.

Wanneer vindt de Copa América 2024 plaats?

Terwijl het EK bezig is in Duitsland, begint ook het continentale toernooi voor Zuid-Amerikaanse voetballers in de Verenigde Staten. Op 20 juni staat de openingswedstrijd gepland tussen Argentinië en de winnaar van de play-off tussen Canada en Trinidad en Tobago. In de dagen die volgen, worden de overige groepswedstrijden gespeeld, waarna op woensdag 3 juli een rustdag is ingepland. Daarna gaan de kwartfinales van start. 14 juli zal bij veel landen met een rode cirkel zijn gemarkeerd, want op die dag wordt namelijk de finale gespeeld.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!